Wiosenne kanapki z nowalijkami

Liczba odwiedzających: 80

W ramach realizacji „Programu dla szkół”, w kwietniu 2023 roku, uczniowie z klasy Ia/IIIa oraz IIb/IIIb Szkoły Podstawowej zrobili pyszne i zdrowe kanapki. Samodzielnie przygotowali biały ser na bazie jogurtu naturalnego. Aby polepszyć walory smakowe i odżywcze posiłku wykorzystali dostarczone w ramach projektu rzodkiewki oraz szczypiorek wyhodowany na klasowym parapecie. Wszyscy  z apetytem zjedli wyborne tartinki z nowalijkami.

Dostarczanie uczniom produktów mlecznych, owoców oraz warzyw, a także wspólne przyrządzanie potraw w kuchni dydaktycznej już od najmłodszych lat kształtuje prawidłowe nawyki żywieniowe.

kanapki wiosenne
kanapki wiosenne, foto nr 1, kanapki wiosenne, foto nr 2, kanapki wiosenne, foto nr 3, kanapki wiosenne, foto nr 4,